Catalunya Música transmetrà dissabte, 10 de gener, l'òpera El retablo de Maese Pedro

Catalunya Música transmetrà dissabte l'òpera El retablo de Maese Pedro, de Manuel de Falla, amb les veus de Marisa Martins, Joan Martín-Royo i Xavier Moreno, el clavecinista Iván Martín Cabrera i l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu.

Josep Vicent dirigirà aquesta òpera que s'interpretarà al Liceu i que transmetrà Catalunya Música a partir de tres quarts d'una del migdia. El retablo de Maese Pedro s'haurà enregistrat a tres quarts d'onze del matí al mateix Gran Teatre del Liceu i comptarà amb els comentaris d'Ignasi Pinyol.
El retablo de Maese Pedro és una deliciosa òpera de cambra per a titelles que Manuel de Falla (autor de la música i el llibret) va fer per encàrrec de la princesa de Polignac, i es va representar a París, al palau Polignac, el juny de 1923 (a Sevilla s'havia sentit en versió de concert mesos abans). El llibret es basa en els capítols 25 i 26 de la segona part d'El Quixot, en els quals es narra el famós episodi que dóna títol a l'òpera.
Cal recordar que "retablo" significa aquí ‘teatrí de titelles' i que Maese Pedro, titellaire acompanyat d'una mona visionària, representa en un hostal del camí (en un característic escenari dins l'escenari) una història procedent del romancer carolingi i del món de les cançons de gesta: l'alliberament de Melisendra, filla de Carlemany, presonera dels moros de Saragossa, pel seu marit, Don Gaiferos. Don Quixot s'identifica amb el rescat i la persecució de tal manera que destrossa a cops d'espasa els titelles i l'escenari, amb la lògica ira de Maese Pedro, que no minva fins que és compensat generosament pel cavaller.
Anar al contingut