Catalunya Música transmetrà, dimecres, la funció inaugural de la temporada d'òpera 2016-2017 de la Scala de Milà

El dimecres 7 de desembre, a les 18.00.

Catalunya Música transmetrà en directe la versió original en dos actes de l'òpera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, des de la Scala de Milà, amb les veus principals de Maria José Siri, Bryan Hymmel i Carlos Álvarez, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra de la Scala de Milà dirigits per Riccardo Chailly. Es tracta de la funció inaugural de la temporada operística 2016-2017 del teatre milanès. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà  Ignasi Pinyol.

Com cada 7 de desembre, diada de Sant Ambròs, patró de Milà, el famós teatre la Scala inaugura la seva temporada operística programant l'òpera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini en la versió original en dos actes de l'any 1904 del mateix compositor (reconstruïda per Julian Smith) i que es va estrenar a la mateixa Scala de Milà el 17 de febrer del 1904.

El dia de l'estrena aquesta primera versió de l'obra no va ser ben rebuda pel públic i Puccini la va refer dividint-la en tres actes i així es va estrenar al Teatro Grande de Brescia el 28 de maig del 1904. Aquesta segona versió en tres actes és la que s'interpreta als nostres dies, però com que aquest any es commemora el 112 aniversari de l'estrena de la versió original en dos actes de "Madama Butterfly" a la Scala de Milà, aquest mític teatre ha volgut representar-la de nou per obrir la seva temporada. És, sens dubte, una de les obres mestres del compositor italià i continua sent de les seves òperes més representades arreu del món.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut