Gran Teatre del Liceu

Catalunya Música transmetrà dilluns l'òpera "Siegfried" de Richard Wagner des del Gran Teatre del Liceu

El dilluns 23 de març, a les set del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre l'òperaC, la segona jornada de la tetralogia "L'anell del Nibelung", de Richard Wagner, amb les fantàstiques veus de Lance Ryan, Peter Bronder, Albert Dohmen i Iréne Theorin, entre d'altres, amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció musical de Josep Pons i la direcció escènica de Robert Carsen. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

Després de representar-se la temporada passada al Gran Teatre del Liceu "La valquíria", continuant amb el projecte d'oferir al coliseu de la Rambla totes les òperes de "L'anell del Nibelung" de Richard Wagner sota la direcció escènica de Robert Carsen, ara arriba al Gran Teatre del Liceu "Siegfried", la segona jornada del cicle. El director canadenc ha ideat una dramatúrgia que aposta per una escenografia en forma de descampat en el primer acte, amb uns boscos amb arbres tallats que evoquen un món molt contaminat i l'ésser humà que viola les lleis de la natura en un impuls autodestructiu.

Aquesta segona jornada de "L'anell del Nibelung" tracta, essencialment, de l'aprenentatge del jove heroi Siegfried en relació amb la seva identitat i amb les propietats de l'espasa del seu pare, i també de l'aprenentatge de la por i de l'amor. Estrenada el 16 d'agost del 1876 al Festpielhaus de Bayreuth, "Siegfried" es va representar per primera vegada al Gran Teatre del Liceu el 15 de novembre del 1900, i l'última representació al coliseu de la Rambla va ser el 30 de juny del 2004.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut