Catalunya Música transmetrà dilluns "Les noces de Fígaro" des del Gran Teatre del Liceu

El dilluns 14 de novembre, a les 20 h.

Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre l'òpera "Les noces de Fígaro", de Wolfgang Amadeus Mozart, amb les veus de Gyula Orendt, Anett Fritsch i Mojca Erdmann, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons. És una de les òperes de la temporada del Gran Teatre del Liceu.

Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

En una clara aposta pel talent català, el Gran Teatre del Liceu representa aquesta temporada diverses òperes amb els directors musicals i d'escena de més talent del nostre país, com per exemple "Les noces de Fígaro" de Mozart, amb la direcció musical de Josep Pons i la direcció escènica de Lluís Pasqual, que es pot veure al coliseu de la Rambla del 7 al 20 de novembre. Serà de fet la reposició de l'aplaudida posada en escena de Pasqual que ambienta l'òpera als anys trenta del segle XX i que proposa un treball incisiu amb els cantants com a actors, tot destacant les trames amoroses de l'obra.

"Les noces de Fígaro" va ser una de les col·laboracions més reeixides entre Mozart i el llibretista Lorenzo da Ponte, al costat del "Don Giovanni" i "Così fan tutte", i va néixer l'any 1786 a partir de la novel·la de Beaumarchais "Le mariage de Figaro". I tot i que la novel·la va ser prohibida a Viena perquè feia una burla descarada de la classe alta, l'òpera de Mozart es va poder estrenar i va ser un dels seus èxits més grans.

Basant-se en la mateixa novel·la de Beaumarchais, Giovanni Paisiello havia escrit una òpera l'any 1782 amb el títol de "El barber de Sevilla", el mateix que al segle XIX seria el gran èxit de Gioacchino Rossini. "Les noces de Fígaro" és un episodi de la mateixa història: explica els esdeveniments d'un "dia boig" al palau del Comte d'Almaviva a Sevilla, on se succeeixen les trifulgues amoroses i els embolics familiars que originen tot d'escenes tragicòmiques, que desembocaran en un desenllaç feliç.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut