Catalunya Música transmetrà, dijous, "Madama Butterfly" des del Teatre-Auditori Sant Cugat

Catalunya Música transmetrà dijous, 30 d'octubre, l'òpera Madama Butterfly, de Giacomo Puccini, dins la Temporada dels Amics de l'Òpera de Sabadell, des del Teatre-Auditori Sant Cugat. La transmissió començarà a les nou menys cinc del vespre.

Interpretaran Madama Butterfly Yasuko Sato, Javier Agulló, Marc Canturri, Vasco Fracanzani i Marc Sala, entre d'altres. Els acompanyarà el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Elio Orciuolo. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Josep Subirà.
L'òpera en tres actes de Giacomo Puccini, basada en un drama de David Belasco, es va estrenar a Milà el 1904 i a Barcelona el 1909. Puccini hi va incorporar novetats harmòniques i tímbriques, sense abandonar, però, l'estil de l'escola verista.
Madama Butterfly relata una punyent i tràgica història d'amor que ha servit com a inspiració per a altres obres més recents. Explica la història de l'adolescent japonesa Cio Cio San, més coneguda com a Madama Butterfly, que, després d'haver estat seduïda i abandonada per un oficial de la Marina nord-americana, es retroba amb ell anys després. Ella és mare d'un fill i ell té una nova dona. Ferida en el més profund del seu amor propi, Cio Cio San s'acomiada del seu fillet i del món just abans de fer-se l'harakiri que posa el punt final al drama de Puccini.

Anar al contingut