Johannes Brahms (1833-1897)

Catalunya Música transmetrà demà el concert dedicat a Johannes Brahms des dels Proms de la BBC

Dimarts, 1 de setembre a partir de les 20.30

El dimarts 1 de setembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb el Royal Albert Hall de Londres per oferir en directe el concert núm 62 dels Proms de la BBC. El protagonitzaran la mezzosoprano Jamie Barton, el baríton Benjamin Appl, el Choir of the Enlightenment i l'Orchestra of the Age of Enlightenment, dirigits per Marin Alsop, que oferiran un concert dedicat a quatre obres selectes del compositor alemany Johannes Brahms. Els comentaris de la transmissió, els farà Xavier Chavarria.


El dimarts 1 de setembre, el concert n. 62 dels Proms proposa una vetllada monogràfica dedicada a quatre de les obres de Johannes Brahms, en la versió del Choir of the Enlightenment i l'Orchestra of the Age of Enlightenment. Per començar s'oferirà l'enèrgica "Obertura per a un festival acadèmic" op. 80, en què el compositor alemany va incloure quatre himnes estudiantils, entre els quals el cèlebre "Gaudeamus igitur".

També es podrà sentir l'èpic "Cant del triomf" op. 55, que celebra les victòries alemanyes a la Guerra Francoprussiana i conté passatges d'una potencia sorprenents. La mezzosoprano americana Jamie Barton, guanyadora del concurs Cardiff Singer of the World del 2013, serà la solista de la "Rapsòdia per a contralt, cor d'homes i orquestra", op 53, que Brahms va oferir com a regal de casament a Julie Schumann, filla de Clara Schumann, i tancarà el concert la Simfonia n. 1 op. 68 de Brahms, coneguda amb el sobrenom de la "Desena de Beethoven" per les òbvies influències que conté de la música del compositor de Bonn.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut