Catalunya Música transmet un dels concerts commemoratius del centenari de la mort de Mahler

El concert s'ofereix aquest dijous al vespre des del Théâtre du Châtelet de París.

El dijous 31 de març, cinc minuts abans de les 8 del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe un dels concerts de la temporada de Ràdio França, des del Théâtre du Châtelet de París. L'Orquestra Nacional de França, dirigida per Daniele Gatti, interpretarà la Simfonia núm. 7. de Gustav Mahler. La transmissió anirà a càrrec de Xavier Chavarria i la podreu seguir tant a través de l'FM com del nostre web, www.catmusica.cat.

L'italià Daniele Gatti, nascut a Milà el 1961, està considerat un dels millors directors del panorama actual. Des del 2008, és el director titular de l'Orquestra Nacional de França i enguany està al capdavant del cicle de concerts que la formació francesa dedica a les simfonies i les obres per a veu i orquestra del compositor Gustav Mahler, de qui aquest any es commemora el centenari de la seva mort.

La Simfonia n. 7 ha estat durant molt de temps la menys interpretada de les obres simfòniques de Mahler. La va compondre entre el 1904 i el 1905 i es va estrenar tres anys més tard a Praga sota la direcció del mateix compositor. En el pla harmònic, és segurament l'obra més avançada del compositor, per les nombroses dissonàncies i modulacions abruptes que conté.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut