Catalunya Música transmet música d'Antonín Dvorák, Edvard Grieg i Leos Janacek des de Praga

L'emissora connectarà dijous amb el Rudolfinum, des d'on s'interpretarà "Carnaval op. 92", la "Simfonia n. 8 en Sol, op. 88", el "Concert per a piano en la m, op. 16" i "La balada de Blaník".

Dijous 26 d'agost, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Rudolfinum de Praga per transmetre el concert a càrrec de Lars Vogt, piano, acompanyat per l'Orquestra Filharmònica Txeca i dirigits pel reputat músic britànic John Eliot Gardiner. Interpretaran fins a quatre obres: d'Antonín Dvorák, l'obertura de concert Carnaval op. 92 i la Simfonia n. 8 en Sol, op. 88; el cèlebre Concert per a piano en la m, op. 16 d'Edvard Grieg; finalment, el poema simfònic La balada de Blaník, de Leos Janacek. Els comentaris de la transmissió els farà Alfred Celaya.

Tenint com a protagonista la música txeca, el programa que John Elliot Gardiner dirigirà està format per quatre obres. Encetarà la primera part Carnaval, una peça breu que Antonín Dvorák va compondre dins un cicle de tres obertures que tenen com a argument la relació entre la natura i l'ànima humana. La precedirà una de les peces per a piano solista més populars, el Concert en la m, op. 16 del compositor noruec Edvard Grieg; sovint se'l compara amb el celebèrrim Concert per a piano i orquestra en la m de Robert Schumann, del qual Grieg va quedar fascinat de jove. A la segona part, l'Orquestra Filharmònica Txeca interpretarà el poema simfònic La balada de Blaník de Leos Janacek, escrit l'any 1920 a partir d'uns versos del seu compatriota Jaroslav Vrchlicky. Per últim, la Simfonia n. 8 en Sol de Dvorák tancarà l'acte altre cop intentant plasmar l'admiració de l'home en contemplar la naturalesa en tota l'esplendor.

Aquest concert està inclòs dins el Festival Internacional "La Praga de Dvorák", que enguany celebra la tercera edició. Considerat com una de les cites imprescindibles pels amants de la música del romanticisme, l'auditori Rudolfinum de Praga acollirà fins al 4 de setembre una quinzena de recitals amb els principals solistes i orquestres reconeguts internacionalment.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut