Catalunya Música transmet l'últim concert de l'OBC de la temporada 2014-15 des de L'Auditori

El diumenge 31 de maig, a les 11 del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per oferir en directe la interpretació de la Novena simfonia de Gustav Mahler en la versió de l'OBC dirigida per Pablo González. És l'últim dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya 2014-15 i l'últim que dirigirà el director asturià com a titular de la formació. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

La maledicció de les novenes simfonies es va acomplir un cop més: Beethoven, Bruckner, Schubert i també Mahler van morir després de compondre la seva simfonia n. 9. De fet, Mahler va morir tot just acabada la seva Novena i quan només havia esbossat la Desena. La Simfonia n. 9 és un testament vital on el compositor va abocar-hi tot el seu saber fer, intuint que li quedava poc temps de vida. Mahler la va escriure pràcticament tota a Toblach, l'estiu del 1909, i es va estrenar a Viena, sota la direcció de Bruno Walter, el 26 de juny del 1912, un any després de la seva mort. És una obra monumental, intensa i profunda, amb un final colpidor. La "Novena simfonia" de Gustav Mahler és una reflexió sobre la mort i també un cant d'adéu a la terra que l'ha vist néixer.

Dirigint aquesta obra colossal Pablo González s'acomiadarà de l'OBC de la qual n'ha estat director titular durant els últims cinc anys i passarà el relleu a Kazushi Ono que agafarà les regnes de l'orquestra a partir del proper mes de setembre.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut