Catalunya Música transmet l'òpera "L'elisir d'amore" de Donizetti des del Gran Teatre del Liceu

Demà, 24 de gener, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe des del Gran Teatre del Liceu l'òpera "L'elisir d'amore", de Gaetano Donizetti, amb les veus de Jessica Pratt, Pavol Breslik i Paolo Bordogna, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb la direcció musical de Ramón Tebar i la producció de Mario Gas.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

"L'elisir d'amore", de Donizetti, una de les òperes còmiques més aconseguides de la història del gènere, es representa fins al 28 de gener al Gran Teatre del Liceu amb l'exitosa producció de Mario Gas i la direcció musical de Ramón Tebar. Aquesta comèdia és, sens dubte, un dels títols més aplaudits al Liceu i aquesta vegada tindrà l'al·licient de tenir el tenor eslovac Pavol Breslik interpretant el paper principal de Nemorino, acompanyat de quatre grans cantants més, com la soprano australiana Jessica Pratt (que debuta en el rol d'Adina), el baríton Paolo Bordogna que donarà vida a Belcore, un veterà basso buffo com és Roberto de Candia que representarà el paper de Dulcamara, i la veu de Mercedes Gancedo com a Giannetta. Aquestes cinc grans veus compartiran protagonisme amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta producció de "L'elisir d'amore" és segurament un dels treballs de més èxit de Mario Gas en la direcció d'obres líriques i la més cèlebre en el gènere operístic. Al Gran Teatre del Liceu ja s'havia pogut veure el 2005 i 2012, i aquest any torna al coliseu de la Rambla sense perdre la força i la frescor que la caracteritza. Les cinc veus que l'interpretaran destaquen completament en aquest títol emblemàtic del bel canto romàntic italià, del qual Donizetti en va ser un dels artífexs més importants.

Situada originalment en un llogarret del País Basc francès del segle XIX, Mario Gas ambienta l'acció en un poblet toscà de l'any 1922, amb l'entranyable record del cinema neorealista. Un context en què Nemorino, un noi ingenu, continua creient en l'eficàcia dels elixirs d'amor per seduir la seva estimada Adina, que el farà patir fins que acabarà completament enamorada del noi. En aquesta obra la tendresa i la picardia van de bracet gràcies a la música de Donizetti, l'últim gran representant de l'òpera bufa italiana.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut