Catalunya Música transmet l'òpera "Ariane et Barbe-Bleue" de Paul Dukas des del Liceu

L'òpera que s'oferirà aquest dimarts al vespre la protagonitzaran les veus de Katarina Karnéus, Patricia Bardon, José van Dam i Gemma Coma-Alabert.

El dimarts 5 de juliol, a les 8 del vespre, Catalunya Música transmetrà l'òpera Ariane et Barbe-Bleue, de Paul Dukas, des del Gran Teatre del Liceu amb les veus de Katarina Karnéus, Patricia Bardon, José van Dam i Gemma Coma-Alabert, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Stéphane Denève. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'òpera en tres actes Ariane et Barbe-Bleue, de Paul Dukas està basada en una obra simbolista de Maurice Maeterlinck i es va estrenar el 10 de maig del 1907 a l'Òpera Còmica de París. L'òpera se centra en la figura d'Ariane, la sisena esposa del cruel Barbe-Bleue, dona lliure i amb voluntat alliberadora que, desobeint les ordres del poderós marit, obre (després de les sis portes dels tresors) la setena porta i troba presoneres les cinc esposes anteriors. Les porta a l'aire lliure, a les flors i al sol, però totes refusen la llibertat i opten per restar a la llòbrega presó, mentre Ariane s'allunya seguida de la seva dida.

L'òpera Ariane et Barbe-Bleue mostra la gran personalitat que tenia Paul Dukas, tot i les influències de Richard Wagner i Claude Debussy, i destaca per les seves harmonies refinades i la riquesa de l'orquestració.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut