Catalunya Música transmet les "Variacions Enigma" des del Town Hall de Birmingham

L'Orquestra de Concerts de la BBC. dirigida per Barry Wordsworth, interpretarà aquesta obra del compositor anglès Edward Elgar aquest dilluns al vespre.

El dilluns 7 de maig, a dos quarts de nou del vespre, Catalunya Música oferirà en directe l'actuació de l'Orquestra de Concerts de la BBC que, dirigida per Barry Wordsworth, interpretarà aquesta cèlebre obra del compositor anglès Edward Elgar i també composicions d'Eric Coates i Aaron Copland. El narrador serà Alistair McGowan.

Les Variacions sobre un tema original per a orquestra opus 36 ‘Enigma' és una de les composicions més conegudes d'Edward Elgar, la seva primera gran obra per a orquestra. Va ser escrita entre els anys 1898 i 1899, època en què la música del compositor britànic començava a ser àmpliament coneguda i apreciada al seu país. Aquesta obra consisteix en un conjunt de 14 variacions compostes a partir d'un tema inicial, un misteriós Andante legato e sostenuto que reapareix subtilment al llarg de l'obra. Cadascuna de les variacions que el segueixen té l'ànim de retratar el caràcter i la personalitat d'una amistat d'Elgar. Així, per exemple, trobem la plàcida i romàntica Variació I "C.A.E." -inspirada en la seva esposa-, l'arrauxada i fugaç Variació IV "W.M.B." o bé la cèlebre Variació IX "Nimrod", el principi de la qual suggereix el tema principal del segon moviment de la Sonata per a piano núm. 8 ‘Patètica' de Beethoven. L'obra finalitza amb la imponent Variació XIV "E.D.U.", en què Elgar s'autocita a si mateix. En aquest concert també podrem sentir la suite The Three Elisabeths, d'Eric Coates, i l'obra Retrat de Lincoln per a narrador i orquestra d'Aaron Copland, que inclou la lectura de diversos discursos del famós president nord-americà amb acompanyament musical.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut