Catalunya Música transmet la Simfonia n. 3 de Mahler des de L'Auditori de Barcelona

El concert que s'oferirà aquest diumenge al matí el protagonitzen la mezzosoprano Christianne Stotijn, el Cor Vivaldi, el Cor Madrigal i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

El diumenge 5 de juny, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de la mezzosoprano Christianne Stotijn, el Cor Vivaldi, el Cor Madrigal i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que, dirigits per Pablo González, interpretaran la Simfonia n.3 en re menor de Gustav Mahler. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

Aquesta temporada, coincidint amb el centenari de la mort de Mahler, l'OBC ha dedicat diversos concerts a la figura d'aquest compositor i ha repassat algunes de les seves obres. Aquest cap de setmana sentirem la Tercera simfonia en re menor. Mahler la va començar a escriure el 1895 i la va acabar l'agost del 1896 mentre era de vacances, per quart any consecutiu, a Steinbach-am-Attersee, a Àustria. Mentre l'estava escrivint Mahler va tenir com a convidat a la seva residència d'estiu el jove director d'orquestra Bruno Walter i li va dir: "és inútil que miri el paisatge: tot ell ha passat a la meva simfonia". I és que Mahler va fer d'aquesta obra un himne a la natura sempre canviant, en contínues metamorfosis; en paraules del propi compositor, una obra que "comença amb la natura inanimada i s'eleva fins a l'amor de Déu".

La simfonia està inspirada en textos de Nietzsche i, tot i que inicialment constava de set moviments, Mahler només en va incloure sis, de manera que l'últm es va aprofitar com a final de la quarta simfonia.

Us recordem que el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre.

Si voleu saber la resta de concerts de la temporada de l'OBC, cliqueu aquí http://www.auditori.cat.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut