Sondra Radvanovsky
Sondra Radvanovsky

Catalunya Música transmet l'òpera "Poliuto" en versió concert, des del Liceu

El dimecres 10 de gener, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà des del Liceu l'òpera "Poliuto", de Gaetano Donizetti, en versió concert; amb les veus de Gabriele Viviani, Gregory Kunde i Sondra Radvanovsky, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Daniele Callegari.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

"Poliuto" és una tragèdia lírica que Donizetti va escriure el 1838 per al Teatro San Carlo de Nàpols, tot i que no es va estrenar fins al cap de deu anys, quan el músic ja havia aprofitat el seu propi material per a "Les martyrs". 

Va ser redescoberta el 1940, per bé que no ha estat mai una de les òperes més representades de Donizetti. "Poliuto" mostra una inflexió en l'estil del compositor, cada vegada més al marge del bel canto i amb tendència a la grandiloqüència i el gran espectacle, d'acord amb el gust francès i la "grand opera". 

Després de 42 anys d'absència, el Gran Teatre del Liceu oferirà "Poliuto" en versió concert i amb un repartiment fabulós, que inclou la soprano Sondra Radvanovsky, que debuta en el paper de Paolina a Barcelona, i Gregory Kunde, que repetirà en una de les seves especialitats, el bel canto tardà. 

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut