Sylvain Cambreling (Foto: Marco Borggreve).
Sylvain Cambreling (Foto: Marco Borggreve).

Catalunya Música transmet en directe el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 18 de novembre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del pianista Garrick Ohlsson i l'OBC dirigida per Sylvain Cambreling, amb obres d'Olivier Messiaen, Ludwig van Beethoven i Hector Berlioz.

Els comentaris de la transmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

L'OBC convida el director Sylvain Cambreling per conduir un programa amb obres de Beethoven, Berlioz i també Olivier Messiaen, perquè recentment ha dirigit tres de les grans obres del compositor francès ("Turangalîla", "Éclairs sur l'au-delà" i "La transfiguration de notre seigneur Jésus-Christ"). En el concert que conduirà a L'Auditori de Barcelona, Cambreling dirigirà la interpretació de la meditació simfònica per a orquestra "Les offrandes oubliées" d'Olivier Messiaen. El compositor francès la va escriure l'any 1930 i és la primera obra que es va publicar del seu catàleg. És una mena de tríptic orquestral fet de tres parts que s'interpreten sense interrupció i que volen evocar l'oblit de l'home davant del sacrifici de Crist.

A continuació el prestigiós pianista nord-americà Garrick Ohlsson afrontarà la interpretació d'una de les obres mestres de la literatura concertant: el Concert per a piano i orquestra n. 4 op. 58 de Ludwig van Beethoven. El va compondre, la major part, mentre treballava en la seva Tercera simfonia i es va estrenar el 22 de desembre del 1808 a Viena, durant un concert monumental a Viena, conjuntament amb la Cinquena i la Sisena simfonies. I tancarà la vetllada la "Simfonia fantàstica" op. 14 que Hector Berlioz va escriure durant els primers mesos del 1830, inspirat per l'amor irrefrenable que sentia per l'actriu irlandesa Harrieth Smithson i que es va estrenar el 5 de desembre del 1830 al Conservatori de París.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut