Robert Trevino (Foto: Musacchio & Ianniello).
Robert Trevino (Foto: Musacchio & Ianniello).

Catalunya Música transmet el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

Diumenge, 21 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de l'OBC dirigida per Robert Treviño, amb obres de Sofia Gubaidulina i Anton Bruckner.

Els comentaris de la transmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El director nord-americà Robert Treviño, que és el titular de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi des de la temporada passada i una de les batutes més sol·licitades de l'actualitat, es presenta a Barcelona i dirigirà aquest concert, en què l'OBC interpretarà per primera vegada música de Sofia Gubaidulina. La compositora russa, de 87 anys, està considerada un dels músics més originals i respectats de l'actualitat. És per aquest motiu que contínuament rep encàrrecs de noves obres i els guardons de més prestigi internacional. L'any 2017, per exemple, va rebre el Premi de la Fundació BBVA Fronteres del coneixement en la categoria de música contemporània per l'abast excepcional i la qualitat de la seva producció. Una de les obres més impactants de la seva producció és "The Light of the End" que Gubaidulina va compondre el 2003 i que l'OBC interpretarà en el concert. Segons la mateixa compositora russa, tot i el seu títol esperançador, és una obra dramàtica, perquè simbolitza la incompatibilitat de les seves qualitats intrínseques com a persona amb les circumstàncies de la vida real amb les quals s'ha d'enfrontar, un conflicte que fa perceptible a l'oient confrontant el so natural dels instruments amb els 12 sons de l'escala cromàtica.

Finalment, tancarà el concert la Novena simfonia d'Anton Bruckner, que malauradament no va arribar a acabar, i és que el compositor austríac va morir l'any 1896 i va deixar inacabat l'últim moviment, el Finale. Es diu que el compositor austríac havia recomanat fer sentir com a final d'aquesta simfonia el seu Te Deum, i sembla que així es va fer quan es va presentar l'obra en públic l'11 de febrer del 1903 a Viena. Avui dia, però, la majoria de vegades s'interpreten només els 3 moviments que va deixar completats. La simfonia n. 9 és realment el comiat de Bruckner. Cita fragments d'obres anteriors seves i sembla ben bé un resum de la seva activitat creativa.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut