Cicle Simfònics al Palau
Cicle Simfònics al Palau

Catalunya Música transmet en directe el concert inaugural del cicle Simfònics al Palau

El dissabte 23 de setembre, a les 18.30, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Palau de la Música Catalana, el primer concert de la 22a temporada del cicle Simfònics al Palau de l'Orquestra Simfònica del Vallès. La transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", forma part dels actes del 30è aniversari de Catalunya Música i els comentaris els farà Xavier Chavarria.

El concert el protagonitzarà la formació vallesenca amb el seu nou director titular, James Ross, i la participació de la pianista Rosa Torres Pardo, la companyia Brincadeira, la soprano Núria Vilà, el tenor David Alegret, el contratenor Jordi Domènech, el baix Carles Pachón, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Lieder Càmera. Interpretaran el Concert per a piano, batucada i orquestra "Al límite" de Ricardo Llorca, i la Novena simfonia "Coral", op. 125 de Ludwig van Beethoven, cantada en català.

El concert inaugural de la 22a temporada del cicle Simfònics al Palau serà molt especial: marca l'inici d'una nova etapa de l'Orquestra Simfònica del Vallès, ja que estrena director titular, el músic nord-americà James Ross, que la conduirà durant tres temporades, fins al 31 d'agost del 2020. A més a més, la formació vallesenca celebra el 30è aniversari, com Catalunya Música. Per aquests motius, en el concert inaugural s'han programat dues composicions amb molta personalitat. A la primera part, s'interpretarà una obra que molt poques vegades es pot programar en un auditori pels efectius que requereix: el Concert per a piano, batucada i orquestra titulat "Al límite" del compositor contemporani valencià Ricardo Llorca, que tot just ha acabat la seva segona òpera, "Tres sombreros de copa", que s'estrenarà al novembre al Brasil. Per interpretar el concert, l'Orquestra Simfònica del Vallès tindrà la participació de la prestigiosa pianista Rosa Torres Pardo i de Brincadeira, la companyia de percussió i ritme que va néixer fa dotze anys als carrers de Barcelona.

A la segona part de la vetllada, l'Orquestra Simfònica del Vallès oferirà la Novena simfonia "Coral", op. 125 de Beethoven, en una versió molt especial, perquè estarà cantada en català, bastida en els versos de Joan Maragall, interpretats per una selecció de les veus solistes i corals de més talent del nostre país: Núria Vilà (soprano), David Alegret (tenor), Jordi Domènech (contratenor), Carles Pachón (baix), el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Lieder Càmera.  La "Novena" de Beethoven és un cant a la humanitat i l'Orquestra Simfònica del Vallès té previst programar-la cada any fins al 2024, en què se'n commemorarà el bicentenari de l'estrena.

El cicle Simfònics al Palau, en coproducció amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha assolit identitat pròpia. La innovació, la proximitat i la qualitat són els seus valors. Any rere any la programació del cicle aposta per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics. Un camí que ha donat fruits: en les seves 22 temporades ha aconseguit l'assistència de 16.954 persones al Palau, amb una mitjana de 1.304 espectadors per concert, dada que significa una ocupació mitjana del 65%.

Enguany el cicle proposa dotze concerts més un d'extraordinari, amb obres del gran repertori simfònic al costat d'obres simfonicocorals, en col·laboració amb formacions corals del territori i companyies d'altres disciplines artístiques. Igualment, manté les sessions de música de cinema que tan bona acceptació han tingut entre el públic en els últims anys. Com a novetat, en aquesta 22a temporada, el cicle Simfònics al Palau canvia l'horari dels concerts i els avança 30 minuts, per tant, començaran sempre a les 18.30. 

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut