GIOrquestra
Diumenge, a les 19.00

Catalunya Música transmet en directe el concert del cinquè aniversari de la GIOrquestra des de l'Auditori de Girona

Aquest diumenge, 5 de febrer, a les 19.00, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori de Girona per transmetre el concert de la GIOrquestra, dirigida per Marcel Sabaté, que interpretarà obres de Ludwig van Beethoven, Piotr Ílitx Txaikovski i Albert Guinovart. Aquest acte commemora el cinquè aniversari de la GIOrquestra i s'emmarca dins la celebració del trentè aniversari de Catalunya Música. La presentació del concert la farà, al mateix Auditori de Girona, el musicòleg i locutor de l'emissora Xavier Chavarria. Les transmissions de Catalunya Música compten amb el suport de de l'Obra Social "la Caixa".

La GIOrquestra celebra el cinquè aniversari interpretant aquest diumenge dues obres mestres del gran repertori simfònic: la mítica Simfonia núm. 5 en do m, op. 67, de Ludwig van  Beethoven i l'espectacular Obertura 1812, op. 49, de Piotr IlitxIlitx Txaikovski.

Per arrodonir la vetllada també estrenarà el poema simfònic "Núria", un encàrrec molt especial fet al reconegut pianista i compositor català Albert Guinovart. Aquesta obra està dedicada a la mare dels germans Sabaté, que va morir de càncer, i a la filla de Jaume Sabaté, gerent de la GIOrquestra, i fillola de Marcel Sabaté, director musical de la formació. "Núria" vol ser un homenatge a totes les persones i famílies que conviuen o han conviscut amb aquesta malaltia. Per això, el concert s'enregistrarà en un DVD solidari que es posarà a la venda al públic amb l'objectiu de recaptar fons per a la recerca contra el càncer en col·laboració amb el blog El crep de mi vida i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut