Dissabte, 19 d'agost, a les 20.30

Catalunya Música transmet, en directe, el concert de l'Orfeó Català i Cor de Cambra del Palau de la Música als Proms de la BBC, des de Londres

Dissabte, 19 d'agost, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà, en directe i des de Londres, el concert que hi farà l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música, un dels més destacats dels Proms de la BBC, que enguany ha arribat a la 123a edició. És la tercera vegada en la història de l'emissora que Catalunya Música envia un equip a la capital bretona per transmetre un concert dels Proms de la BBC. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Raimon Colomer.

Dos dels cors catalans més rellevants, l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música, debuten en aquest prestigiós festival, un dels més famosos del món. Sumaran les seves veus a les del Cor de la Ciutat de Birmingham i el Cor de la Simfònica de Londres. Actuaran al costat dels solistes Eva-Maria Westbroek, Simon O'Neill Karen, Cargill Peter Hoare, Christopher Purves i Thomas Quasthoff, i de l'Orquestra Simfònica de Londres, sota la batuta de Simon Rattle.

La transmissió permetrà als oients de Catalunya Música escoltar una obra primerenca, prèvia al dodecafonisme, del compositor vienès Arnold Schönberg: els Gurrelieder. Durant vuit setmanes (del 14 de juliol al 9 de setembre) el BBC Proms presenta més de 90 concerts, amb 83 orquestres, agrupacions i cors. Allò que va començar com un modest cicle de cançons, es va convertir en un dels gegants musicals més opulents del segle XX: una cantata d'ambició i proporcions wagnerianes, que requereix forces monumentals per a la seva execució.

Aquesta transmissió forma part de la Temporada de Festivals d'Estiu de la Unió Europea de Radiodifusió, que recull una selecció dels millors concerts de festivals d'estiu de tot el món. El concert l'oferiran 11 emissores més.

El concert serà la segona actuació de l'Orfeó Català al Royal Albert Hall, ho va fer per primer cop el 1914, sota la batuta del seu fundador, Lluís Millet. Dos dies abans, el 17 d'agost, el cor simfònic actuarà en solitari a la catedral del barri londinenc de Southwark, sota la direcció del seu titular, Simon Halsey.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut