Catalunya Música transmet el "Rèquiem" de Fauré des de París

El segon concert de la temporada de Ràdio França s'oferirà aquest dijous, a les vuit del vespre.

El dijous 4 d'octubre, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb l'església de Saint-Eustache de París per oferir la transmissió del segon concert de la temporada de Ràdio França d'aquesta temporada. La violinista Fanny Clamagirand, la soprano Amel Brahim-Djelloul i el baríton Edwin Crossley-Mercer, amb el Cor de Ràdio França i l'Orquestra Nacional de França, dirigida per Alain Altinoglu, interpretaran el Concert per a violí i orquestra n. 3, op. 61 de Camille Saint-Saëns i el Rèquiem, op. 48 de Gabriel Fauré. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

L'Orquestra Nacional de França va ser creada per Ràdio França l'any 1934, amb el nom Orchestre National de la Radiodiffusion Française amb la finalitat de tenir una formació permanent. Més tard l'orquestra va ser denominada Orchestre Nationale de l'ORTF amb la creació d'aquesta entitat el 1964, i després de la seva desaparició el 1974, va passar a ser anomenada tal com la coneixem avui. Des de la seva fundació ha estat dirigida per les millors batutes de la història i cada any convida els millors solistes internacionals a la seva temporada de concerts.

El programa del concert del dijous 4 d'octubre s'obrirà amb una de les obres que Camille Saint-Saëns va dedicar al virtuós violinista Pablo de Sarasate: el Concert per a violí n. 3, op. 61, que és una de les obres de més dificultat del repertori i que Sarasate va estrenar l'any 1880.

L'obra que clourà el concert serà el Rèquiem, op. 48 que Gabriel Fauré va compondre entre el 1886 i el 1888 i on va oferir una visió totalment innovadora de la mort, que ell entenia com un deslliurament feliç i no pas com una experiència dolorosa.

catradio.cat
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut