Catalunya Música transmet el primer concert dedicat a Schumann de la temporada de l'OBC

El concert s'emet aquest diumenge al matí des de l'Auditori de Barcelona.

Aquest diumenge, 16 de gener, uns minuts abans de les 11 del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el primer dels concerts que l'OBC, dirigida per Pablo González, dedicarà a commemorar el 200 aniversari del naixement de Robert Schumann. Interpretarà la Simfonia n. 1, Primavera, i la Simfonia n. 3, Renana, del compositor alemany.

"Tinc la temptació de destruir el meu piano. Se'm fa petit per contenir les meves idees". Schumann, gran compositor de música per a piano, va expressar-se en aquests termes per donar a entendre que tenia la necessitat d'escriure per a orquestra. I així va ser com la Simfonia n. 1 es va convertir en un primer i reeixit fruit. Schumann es va expressar musicalment en aquesta composició, que és un cant a la primavera; mentre que la Simfonia n. 3, "Renana", és recordada com un cant èpic i popular. De fet, el compositor va evocar-hi les llegendes i els paisatges d'Alemanya, i això va convertir la Simfonia n. 3 en un autèntic homenatge al seu país.

Dimarts que ve, a partir de les nou del vespre, el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) emetrà en diferit aquest concert.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut