Catalunya Música transmet el concert 'Pro Pacem: músiques per la pau', de Jordi Savall

L'emissora connectarà amb les Reials Drassanes de Barcelona per oferir en directe el concert de la Capella Reial de Catalunya, el Conjunt Hespèrion XXI i diversos músics convidats, sota la direcció de Jordi Savall.

 El dissabte 20 d'abril, a les nou del vespre, Catalunya Música connectarà amb les Reials Drassanes de Barcelona per oferir en directe el concert de la Capella Reial de Catalunya, el Conjunt Hespèrion XXI i diversos músics convidats, sota la direcció de Jordi Savall, del cicle El so original de L'Auditori, i pertanyent al 35è Festival de Música Antiga de Barcelona. Sota el títol Pro Pacem: músiques per la pau interpretaran peces de diverses procedències que tenen com a nexe comú l'exaltació de la pau. Els comentaris de la transmissió els farà Montse Aguilera.
 
Da Pacem Domine és un dels cants cristians d'invocació a la pau més antics. En un món trasbalsat pels conflictes armats i les amenaces terroristes, aquest concert vol reivindicar el valor de la pau a través d'un repertori de peces vocals i instrumentals de diverses procedències i tradicions, religioses o profanes, que dialoguen en harmonia mitjançant el llenguatge comú de la música. Jordi Savall ens convida a participar en aquesta celebració de la pau en companyia de dos dels seus conjunts més destacats: l'Hespèrion XXI i la Capella Reial de Catalunya, que aquest any celebra el seu 25è aniversari; va ser fundada pel violagambista Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueras l'any 1987, amb la intenció de recuperar l'esperit de la Capella Reial de Barcelona (fundada el 1297 pel rei Jaume II) i amb la finalitat d'interpretar amb criteris històrics la música medieval, renaixentista i barroca, tant religiosa com profana.
 
Per celebrar el 25è aniversari de la Capella Reial de Catalunya s'han organitzat diversos concerts, dins del cicle El so original de L'Auditori, que tenen com a fil temàtic la pau i l'humanisme.
 
 
Catmusica.cat
Facebook.com/catmusica
Twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut