Catalunya Música transmet el concert matinal de l'OBC, dedicat a la natura i les nacions

Aquest diumenge, a les onze del matí, connexió amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de l'OBC, dirigida pel mestre Michel Tabachnik.
Auditori de Barcelona

Auditori de Barcelona

Aquest diumenge, 10 de febrer, a les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de l'OBC, dirigida pel mestre Michel Tabachnik, que interpretarà la Tercera simfonia de Johannes Brahms, la Suite de danses Sz 77, de Béla Bartók, i El mar de Claude Debussy. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

La temporada 2012-13 de L'Auditori es presenta amb una programació transversal unida per quatre eixos temàtics, dos dels quals són la natura i les nacions. El discurs sonor dedicat a la natura impregna tota la història de la música i els compositors l'han descrit, imitat o utilitzat com a excusa per buscar el so original de la història de les nacions. En el concert de l'OBC del diumenge 10 de febrer ho podrem comprovar ben bé.

Per començar, l'OBC interpretarà la Simfonia n. 3 de Johannes Brahms. El músic Hans Richter definia aquesta obra del compositor alemany com la seva particular Heroica. Mentre que va necessitar vint anys per compondre la Simfonia n. 1, la tercera la va compondre en només quatre mesos, i és la peça que resumeix amb més concisió l'estètica del compositor.

Per continuar, l'OBC interpretarà la Suite de danses de Béla Bartók. Escrita el 1923 per celebrar el cinquantè aniversari de la reunificació de Budapest, és una suite de sis moviments deutors del folklore. A diferència d'altres casos, i amb un llenguatge accessible, Bartók no cita passatges existents: crea melodies originals i pròpies d'inspiració ètnica i les agermana, alhora que deixa un espai per a l'humor.

L'última obra del concert serà El mar (1905) que Claude Debussy va compondre recordant els estius d'infantesa a Canes, un entorn en què el paisatge marítim esdevé idealitzat. L'obra El mar fon magistralment el neguit dels paisatges de Turner amb l'assossec dels gravats del japonès Hokusai, dos dels seus artistes visuals referits.
Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa Guia d'orquestra, que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

catmusica.cat

facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS