Catalunya Música transmet el concert inaugural del cicle Palau 100

El concert estarà protagonitzat per la llegendària Orquestra Filharmònica de Viena

El dissabte 29 de setembre, a les 20.30 h, Catalunya Música oferirà en directe, des del Palau de la Música Catalana, el concert de la mítica Filharmònica de Viena, que sota la batuta de Daniele Gatti interpretarà un programa romàntic amb dues de les quatre simfonies de Johannes Brahms. El concert, tot un esdeveniment artístic per a la ciutat, significa el retorn al Palau, després de 12 anys, d'una de les millors orquestres del món. Els comentaris de la transmissió d'aquest primer concert del cicle Palau 100 els farà Montse Aguilera.

Després de 12 anys, l'Orquestra Filharmònica de Viena (considerada una de les millors del món i amb 170 anys d'història) torna al Palau de la Música Catalana per obrir el 29 de setembre el cicle Palau 100. L'última vegada que aquesta formació va actuar al Palau va ser l'any 2000, en el concert del desè aniversari d'aquesta mateixa temporada, interpretant la Vuitena simfonia d'Anton Bruckner. En el seu retorn, la Filharmònica de Viena desplegarà el seu so inconfusible interpretant dues de les quatre simfonies de Johannes Brahms.

La Segona simfonia, op. 73 la va compondre l'estiu del 1877, durant la seva estada als Alps austríacs. Des dels primers compassos l'obra desplega una atmosfera profundament idíl·lica i per aquest motiu ha estat comparada amb la Sisena simfonia "Pastoral" de Beethoven.

La Quarta simfonia, op. 98 és vuit anys posterior. Brahms la va escriure durant els estius del 1884 i 1885 i com la Primera simfonia és una obra centrada en el Finale, tot i que cada moviment conserva la seva autonomia. Aquest últim moviment té un to tràgic que l'ha convertit en una de les obres més intenses del compositor alemany.

catradio.cat
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica


Anar al contingut