Catalunya Música transmet el concert final dels guanyadors del tercer premi del 64è Concurs Internacional de l'ARD de Munic

El divendres 18 de setembre, a les 20.05 hores.

El divendres 18 de setembre, a les 20.05 hores, Catalunya Música connectarà amb la Herkulessaal de Munic per transmetre en directe el concert final dels guanyadors del tercer premi del 64è Concurs Internacional de Música de l'ARD. Els acompanyarà l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida per Jun Märkl. Aquest concert també es podrà seguir en streaming de vídeo a través del web de l'emissora BR-Klassik. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria. Ben aviat Catalunya Música emetrà la gravació del concert final dels guanyadors del primer premi del certamen.

L'any 1952 es va inaugurar a Munic el Concurs Internacional de Música de l'ARD, organitzat per l'Associació de Radiodifusors del servei públic
de la República Federal d'Alemanya (ARD). És un dels certàmens internacionals de més prestigi de la música clàssica. Són molts els solistes internacionals que han vist com aquest concurs els ha obert les portes a la seva carrera internacional, com, per exemple, Jessye Norman, i Yuri Bashmet, entre d'altres.

El 64è Concurs Internacional de l'ARD aquest any està dedicat a quatre categories que són: trombó, flauta, veu i duet de pianos. Hi poden participar joves músics de totes les nacionalitats, nascuts entre el 1986 i el 1998 per a les categories de flauta i trombó, 1983 a 1985 per a la categoria de veu i per a la categoria de duet de pianos, la suma d'edat de tots els participants no pot superar els 60 anys i els dos músics no poden ser més grans de 35 anys.

Cada categoria consta de tres premis principals en metàl·lic per a cada categoria (Primer, Segon i Tercer premis) que oscil·len entre els 5.000 i els 12.000 euros. A més, el concurs també ofereix diversos premis especials remunerats i invitacions a actuar com a solistes en concert amb una selecció de les millors orquestres de l'actualitat, com les simfòniques de la Ràdio de Baviera i de la Ràdio de Frankfurt.

La transmissió en directe del concert dels guanyadors del tercer premi del certamen estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut