Catalunya Música transmet el concert del violinista Serguei Khachatryan des d'Estocolm

El concert d'aquest divendres al vespre el protagonitza l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, que interpreta obres de Lidholm, Sibelius i Stravinski.

El divendres 20 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, des de l'auditori Berwaldhallen d'Estocolm. El violinista Serguei Khachatryan i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigits per Susanna Mälkki, interpretaran obres de Lidholm, Sibelius i Stravinski. La transmissió anirà a càrrec de Xavier Chavarria i la podreu seguir tant a través de l'FM com del nostre web, www.catmusica.cat.

El violinista Serguei Khachatryan, nascut a Armènia el 1985, és un dels joves talents revelació dels últims temps. Amb només 15 anys, va guanyar el Premi Sibelius, i es va convertir així en el violinista més jove que ha estat reconegut mai amb aquest guardó. A més, Khachatryan també ha obtingut el primer premi a la Competició Internacional de Joves Violinistes Louis Spohr i a la Queen Elisabeth Competition, on va ser guardonat amb un Stradivarius Huggins del 1708, cedit durant quatre anys. Dotat d'una tècnica interpretativa magistral i d'una refinada musicalitat ha despertat l'admiració del gran públic i també de la crítica especialitzada.

El podrem sentir interpretant el Concert per a violí i orquestra en re menor, op.47, de Jean Sibelius. Aquesta obra, estrenada el 1905 sota la direcció de Richard Strauss, exigeix una tècnica impecable de l'instrument i s'ha convertit en una obra mestra del repertori violinístic.

Les altres obres que completaran el concert seran Toccata e canto d'Ingvar Lidholm, una de les primeres composicions d'aquest compositor suec, i la Simfonia en tres moviments, d'Ígor Stravinski, definida com una "simfonia de guerra" atès el seu període compositiu, entre 1942 i 1945.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut