Sergej Krylov
Sergej Krylov

Catalunya Música transmet el concert del violinista Sergej Krylov i l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 22 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del violinista Sergej Krylov i l'OBC dirigida per Michal Nesterowicz, amb obres de Dmitri Xostakóvitx i Modest Mussorgski. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

La temporada 2017-18 de l'OBC va carregada de simfonies que emocionaran el públic i també de les millors obres per a violí, per això l'orquestra ha convidat per interpretar-les solistes de la talla del violinista rus Sergej Krylov, que el cap de setmana del 20 al 22 d'octubre interpretarà el Concert per a violí i orquestra n.1 op. 77 de Dmitri Xostakóvitx.

El compositor rus el va escriure entre el 1947 i el 1948, en una època en què les seves obres i les d'altres compositors soviètics van ser criticades molt durament i en públic pel règim de Stalin. Aquestes crítiques ferotges havien començat a causa de l'anomenat decret Zhdanov, emès el 10 de febrer del 1948 pel polític Andrei Zhdanov, consogre de Stalin, que propugnava que no era música allò que no tingués una melodia clara que no és pogués cantar o xiular.

Davant d'aquest decret i les seves conseqüències, Xostakóvitx va amagar el seu Concert per a violí n.1 durant set anys i el va anar retocant. Per això no es va estrenar fins al 29 d'octubre del 1955 a Leningrad, amb David Oistrakh com a solista, que era el dedicatari de l'obra, que és una de les més importants del compositor rus.

Per tancar la vetllada, l'OBC també interpretarà la meravellosa orquestració de Maurice Ravel de l'any 1922 dels "Quadres d'una exposició" de Modest Mussorgski, convertint-los en una de les obres de concert més populars del repertori simfònic.

Per a més informació sobre aquest concert podeu visitar el web de L'Auditori.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut