Cor de la Ràdio d'Holanda
Cor de la Ràdio d'Holanda

Catalunya Música transmet el concert del Cor de la Ràdio d'Holanda, des d'Utrecht

Demà, 19 de gener, a les 20.15, Catalunya Música transmetrà des del Tivolivredenburg d'Utrecht el concert del Cor de la Ràdio d'Holanda i el Conjunt de Metalls de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio d'Holanda, dirigits per Marcus Creed. Interpretaran obres d'Anton Bruckner, Piotr Ílitx Txaikovski, Krzysztof Penderecki i Gustav Mahler.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

El segle XIX va estar protagonitzat per les grans simfonies, orquestres, misses i òperes. També va ser l'època en què es va redescobrir la música antiga, el cant gregorià i els corals i les melodies eclesiàstiques de temps passats. Compositors del segle XIX com Txaikovski i Bruckner van fer una peregrinació musical a totes aquestes fonts musicals antigues per compondre diverses de les seves obres i seran les protagonistes del concert del 19 de gener a Utrecht.

La fusió de melodies gregorianes i la polifonia del renaixement fusionada amb l'estil romàntic van produir una música meravellosa. El més bonic és que el redescobriment de la música antiga es va produir més o menys simultàniament en diferents països, cosa que va donar lloc a un paisatge musical ricament variat.

A més de les composicions de Bruckner i Txaikosvki, també s'oferiran arranjaments per a cor i per a instruments de vent metall de Gustav Mahler i Krzysztof Penderecki.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut