Catalunya Música transmet el concert dedicat a Mozart de l'OBC i el pianista Lluís Rodríguez Salvà

L'emissora Catalunya Música transmet aquest diumenge, 1 de febrer, el concert dedicat a Mozart del pianista Lluís Rodríguez Salvà i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, des de L'Auditori de Barcelona

Aquest diumenge, 1 de febrer, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió en directe del concert del pianista Lluís Rodríguez Salvà i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, dirigits per Eiji Oue, dedicat a Wolfgang Amadeus Mozart. Interpretaran la Simfonia n. 35 KV 385, i la n. 39 KV 543 i el Concert per a piano i orquestra n. 24, KV 491 del compositor de Salzburg. Els comentaris de la transmissió els faran Joan Vives i Albert Balcells.
"El primer Allegro s'ha de tocar amb molt de foc, i l'últim, tan ràpid com sigui possible". Així es referia Mozart a la seva Simfonia n. 35, obra agitada i vital amb moments plàcids, com correspon a una composició plena de contrastos, exemple característic de la simfonia mozartiana, tan rica i diversa. La Simfonia n. 39 també és una altra obra mestra. El compositor de Salzburg va acabar-la just tres dies abans de la mort de la seva filla Teresa. Entre aquestes dues obres els músics interpretaran el Concert per a piano n. 24, que és un dels més elaborats i més expressius de la sèrie de concerts que Mozart va escriure durant el primer trimestre del 1786, després d'acabar l'òpera Les noces de Fígaro.
Anar al contingut