Catalunya Música transmet el concert de Sergio Tiempo i l'Orquestra Filharmònica de Radio France

El concert del pianista veneçolà s'oferirà aquest vespre des de la sala Pleyel de París.
Aquest divendres, 15 d'octubre, cinc minuts abans de les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb la Sala Pleyel de París per transmetre el concert del jove pianista Sergio Tiempo i l'Orquestra Filharmònica de Radio France, dirigida per Myung-Whun Chung. Interpretaran l'obertura de l'òpera Oberon, de Carl Maria von Weber, el Concert per a piano i orquestra n.1, op. 11, de Frédéric Chopin, i la Cinquena simfonia, op. 67, de Ludwig van Beethoven. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

El virtuós pianista veneçolà Sergio Tiempo (que ha estat un dels alumnes selectes de la pianista Martha Argerich) interpretarà el Concert per a piano i orquestra n. 1, de Chopin. En realitat és el segon que va acabar de compondre, però la publicació de la partitura no va seguir l'ordre de composició i per això avui dia el coneixem com a número u. És una obra plena de lirisme que, tot i la seva bellesa, ha quedat amagada per la popularitat del segon concert de Chopin.

La imponent Cinquena simfonia, de Ludwig van Beethoven, posarà el punt final al concert. La simfonia comença amb el característic tema incial de quatre notes que és el que l'ha fet famosa, un tema que el mateix Beethoven va explicar dient que era el destí trucant a la porta.

catmusica.cat
catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS