Catalunya Música transmet el concert de Renaud Capuçon i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca

L'emissora connectarà divendres amb el Berwaldhallen d'Estocolm per oferir en directe el concert del violinista Renaud Capuçon i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per Daniel Harding.
Renaud Capuçon

Renaud Capuçon

Aquest divendres, 3 d'octubre, a les 19.30 h, Catalunya Música connectarà amb el Berwaldhallen d'Estocolm per oferir en directe el concert del violinista Renaud Capuçon i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per Daniel Harding. Interpretaran el Concert per a violí i orquestra en re major op. 77 de Johannes Brahms i la Simfonia núm. 2 op. 61 de Robert Schumann. És un dels concerts més destacats de la temporada de la prestigiosa formació sueca. Els comentaris els farà Olga Cardús.

El virtuós violinista Renaud Capuçon és un dels intèrprets més sol·licitats de l'actualitat. El 1998 Abbado el va escollir concertino de la Jove Orquestra Gustav Mahler, amb la qual va treballar sota la direcció de Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Daniel Barenboim i Franz Welser-Möst. Entre els molts premis que ha rebut cal destacar el Victoires de la Músique l'any 2000, l'Estrella Emergent i el Nou Talent de l'any, a més del de Solista instrumental el 2005. El 2011 va ser nomenat Cavaller dins l'Orde Nacional del Mèrit. Capuçon combina les seva brillant carrera com a solista amb les seves aparicions com a intèrpret de música de cambra. En el concert que oferirà el 3 d'octubre al Berwaldhallen d'Estocolm, Renaud Capuçon tocarà un dels pilars del repertori del seu instrument: el Concert per a violí i orquestra en re major op. 77 del compositor alemany Johannes Brahms. El va compondre entre el 1877 i el 1879 i el va dedicar al seu amic, el violinista  hongarès Joseph Joachim.

L'obra que tancarà la vetllada serà la Simfonia núm. 2 op. 61 que Robert Schumann va escriure entre el 1845 i el 1846, quan començava a notar els primers símptomes de la malaltia mental que el portaria a la mort.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.