Andris Nelsons (Foto: Marco Borggreve)
Andris Nelsons (Foto: Marco Borggreve)

Catalunya Música transmet el concert de presentació d'Andris Nelsons com a director titular de l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig

El dijous 22 de febrer, a les 20.05, Catalunya Música transmetrà en directe, des de la Gewandhaus de Leipzig, el primer concert que el músic letó Andris Nelsons ofereix com a director titular de l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, que tindrà com a solista la violinista Baiba Skride i que permetrà sentir l'estrena mundial de l'obra "Relief" per a orquestra de Steffen Schleiermacher i peces d'Alban Berg i Felix Mendelssohn.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Des de la seva fundació el 1743, l'Orquestra de la Gewandhaus de Leizpig, que aquest any celebra el seu 275è aniversari, ha mantingut constantment i de forma activa la seva extraordinària i rica tradició de compromís amb la promoció de la música nova, estrenant obres dels compositors més importants de l'època. Durant el segle XIX els pilars centrals del repertori de l'orquestra van ser les obres simfòniques de Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Schumann, Bruckner i Brahms, composicions que encara continua interpretant avui dia amb l'afegit, aquestes últimes dècades, de les estrenes mundials de les obres de Schnittke, Henze i Rihm.

El prestigiós músic letó Andris Nelsons, que té un gran renom com a director del repertori de les èpoques clàssica i romàntica i de la música contemporània, ha estat nomenat, a partir d'aquesta temporada, el 21è director titular de l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig. Per celebrar el seu nomenament i donar-li la benvinguda, l'orquestra ha organitzat un festival de concerts que se celebrarà durant quatre setmanes en què Nelsons dirigirà cinc programes (incloent-hi un concert familiar) que combinaran el repertori clàssic de l'orquestra amb l'estrena d'obres noves de cinc compositors actuals.

Catalunya Música transmetrà en directe el primer concert d'aquest festival, en què Andris Nelsons dirigirà l'estrena mundial de l'obra "Relief", que l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig ha encarregat al premiat pianista i compositor alemany de 57 anys Steffen Schleiermacher. A més, s'oferirà el Concert per a violí "A la memòria d'un àngel" d'Alban Berg, amb la prestigiosa violinista letona Baiba Skride com a solista, i la Simfonia n. 3 "Escocesa" op. 56 que Felix Mendelssohn va compondre el 1842 a partir de fragments musicals que havia escrit de jove, immediatament després d'haver fet un viatge per Escòcia l'any 1829.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut