Catalunya Música transmet el concert de l'OBC dirigida per Pablo González, des de L'Auditori

El concert que s'emetrà aquest diumenge al matí inclou obres de Mahler i Txaikovski.

Aquest diumenge, 14 de novembre, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió del concert de la mezzosoprano Dagmar Pecková, el baríton Markus Werba i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Pablo González, que interpretaran el cicle de lieder Das Knaben Wunderhorn i la Simfonia n. 1, Somnis d'hivern, de P. I Txaikovski. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

L'OBC ofereix el segon concert de la temporada dedicat al compositor Gustav Mahler. Aquest diumenge sentirem el cicle de lieder Das Knaben Wunderhorn, uns cants de dolor, de mort, d'amor, d'angoixa que barregen esperança, amb joia i tristor. Els poemes que van inspirar Mahler per compondre aquestes cançons representen un element fonamental en la seva música, ja que la influència de l'esperit d'aquests versos anava més lluny d'aquesta obra i va encomanar-se a algunes de les seves simfonies. L'expressionisme de Mahler conviu en aquest programa amb la romàntica melancolia del Txaikovski de la Primera simfonia, subtitulada Somnis d'hivern, expressió de la fascinació que sentia el músic rus pel paisatge nòrdic.

Dimarts que ve, a partir de les nou del vespre, el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) emetrà en diferit aquest concert.

catmusica.cat
catradio.cat


Anar al contingut