Catalunya Música transmet el concert de l'OBC dedicat a Robert Gerhard des de L'Auditori

El concert sobre el compositor català s'oferirà aquest diumenge al matí.
Aquest diumenge, 3 d'abril, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert del percussionista Juanjo Guillem i l'OBC, dirigida per Pablo González, que interpretaran obres de Robert Gerhard, James McMillan i Manuel de Falla. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

Amb aquest concert, L'Auditori de Barcelona celebra l'aniversari de Robert Gerhard, nascut a Valls fa 115 anys i mort a Cambridge el 1970. Aquest és el segon dels concerts de la Programació Gerhard que han organitzat L'Auditori i el Centre Robert Gerhard per divulgar la producció del compositor català, que està considerat una de les figures clau de la música catalana i europea. Alumne de Felip Pedrell i Arnold Schönberg, Gerhard va ser pioner al nostre país en l'ús del dodecafonisme. L'obra escollida per l'OBC per recordar Robert Gerhard és Pandora, un ballet escrit entre el 1942 i el 1943 per encàrrec del Ballet Joos. Al concert de l'OBC en sentirem la versió orquestral en forma de suite realitzada pel mateix compositor l'any 1950.

A més de l'obra de Robert Gerhard, s'interpretarà l'obra més representativa de James McMillan, el concert per a percussió i orquestra Veni, Veni Emmanuel.
Completarà el programa del concert la suite núm. 2 del ballet El sombrero de tres picos, de Manuel de Falla, que va ser un dels referents musicals i estètics de Gerhard.

Us recordem que el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre.

Si voleu saber la resta de concerts de la temporada de l'OBC, cliqueu aquí http://www.auditori.cat.

catmusica.cat
catradio.cat