Catalunya Música transmet el concert de l'OBC amb els germans Jussen com a solistes

El diumenge 29 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert dels pianistes Lucas i Arthur Jussen i l'OBC dirigida per Jan Williem de Vriend, amb obres de Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

És un dels concerts de la temporada 2017-18 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

Aquesta temporada 2017-18, l'OBC oferirà quatre concerts amb doble solista, tres dels quals amb dos pianos a l'escenari. Una situació excepcional que permetrà al públic sentir quatre parelles de talents, amb propostes tan especials com la del cap de setmana del 27 al 29 d'octubre, que permetrà sentir els germans holandesos Lucas i Arthur Jussen interpretant el Concert per a dos pianos n.10 KV 365 que Wolfgang Amadeus Mozart va compondre el gener del 1779, quan tenia 23 anys, per interpretar-lo ell mateix amb la seva estimada germana, la Nannerl, que era com ell un pianista excel·lent.

Els germans Jussen estan conquerint les grans sales de concert del panorama actual. Tenen 24 i 21 anys, i, tot i la seva joventut, fa anys que han entrat al circuit internacional de sales de concert. A més, ja tenen gravats cinc àlbums amb el segell Deutsche Grammophon, del qual són artistes en exclusiva.

Per tancar la vetllada, l'OBC interpretarà la Simfonia núm. 8 D 759 de Franz Schubert, que es coneix com a "La inacabada" perquè el compositor només en va fer dos moviments, la partitura dels quals va quedar tancada en un calaix fins que es va retrobar i va ser en aquesta forma incompleta que la simfonia va ser estrenada el 17 de desembre del 1865 sota la direcció de Johann Herbeck.

Per a més informació sobre aquest concert podeu visitar el web de L'Auditori.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut