Catalunya Música transmet "Doña Francisquita", d'Amadeu Vives, des del Gran Teatre del Liceu

La famosa sarsuela es podrà seguir a partir de les vuit del vespre amb comentaris de Jaume Radigales.

Diumenge, 25 de juliol, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per transmetre el concert de Mariola Cantarero, Josep Bros, Milagros Martín, María José Moreno, Sonia de Munck, Àlex Vicens, Carlos Cosías i d'altres, acompanyats per l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu; tots ells, dirigits pel músic Miquel Ortega. Interpretaran Doña Francisquita, comèdia lírica en tres actes, obra del compositor català Amadeu Vives. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

Basat en el text de Lope de Vega La discreta enamorada, Doña Francisquita és la més famosa de les sarsueles d'Amadeu Vives, a més de ser considerada una obra mestra d'aquest gènere. La seva estrena va ser l'any 1923 al Teatro Apolo de Madrid i deu anys més tard al Gran Teatre del Liceu.

Situada en un ambient castís al Madrid romàntic, aquesta sarsuela és la típica comèdia d'embolics: la gelosia és el motor que mou sentiments i personatges, i el final és, òbviament, feliç. Conté arxiconeguts números com Por el humo se sabe dónde está el fuego, La canción del ruiseñor, Soy madrileña i el cor Donde va la alegría, entre d'altres. La música és d'arrels populars i permet gaudir de brillants actuacions d'alguns dels cantants.

Us recordem que Catalunya Música transmetrà aviat des del Gran Teatre del Liceu l'òpera Iphigenie auf Tauris, obra del compositor alemany Christoph Willibald Gluck.

catmusica.cat
catradio.cat

Anar al contingut