Catalunya Música s'afegeix a la 63a edició del concurs Maria Canals amb l'acció "Tu hi toques?"

Demà, a la porta de Catalunya Ràdio hi haurà un piano de cua a disposició de qui el vulgui tocar

Entre d'altres, hi participaran Koko-Jean Davis, Pedro Pardo, Clara Peya, Carles Marigó o Bikimel

Catalunya Música participa en la iniciativa que organitza la 63a edició del Concurs Internacional Maria Canals que consisteix a posar més de 80 pianos a diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i l'estat espanyol, i demà, dijous 23 de març, des de les 8 del matí fins a les 7 del vespre, posarà un piano de cua davant de la porta principal de Catalunya Ràdio, a l'avinguda Diagonal núm. 614 de Barcelona, a disposició de tothom que el vulgui tocar.

La festa també es podrà seguir per Catalunya Ràdio i iCat.cat. A més, durant tot aquell dia, Catalunya Música ha convidat pianistes destacats com Adrià Barazón, Núria Conangla i Àlex Castellana, Àlex Badia, Pedro Pardo, Clara Peya, Albert Martín, Jordi López, Oriol López Calle, Clara Santacana, Martí Gómez, Misaki i Asami Pascual, Álvaro Torres, Ferran Navarro, Carles Marigó, Kayla Portugal, Daniel Falces, Alba Ventura i Pol Oñate.

Aquest any també hi participaran cantants i solistes de diferents disciplines, com Koko-Jean Davis, cantant dels Excitements; Júlia Farrés, soprano; Pol Risvanoglu, violí;  Emma Zarzuela, violoncel; el cantant Juan Laboreria Jubillana, o Bikimel, que presentarà la seva gira "No ben bé" que farà al cicle "Born de cançons", el dia 7 d'abril.

A tres quarts d'onze, "El matí de Catalunya Ràdio" explicarà  el concurs Maria Canals i aquesta acció de posar pianos al carrer amb Clara Peya, pianista i compositora.

Més tard, la realitzadora del programa "Popap", Mariola Dinarès, interpretarà la peça "City of Stars", que ha après amb un tutorial de YouTube en els últims deu dies, sota la supervisió del pianista Oriol López Calle.

A més, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gracia, farà un concurs entre els oients que hauran d'endevinar quin membre de l'equip sap tocar el piano.

Després de l'èxit de l'edició anterior i per quart any consecutiu, Catalunya Música s'ha afegit a aquesta acció dins d'un acord entre el concurs Maria Canals i la CCMA, i que s'emmarca dins de les activitats de l'OFF Concurs, amb què l'associació del concurs  vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música en general i el piano en particular.

El piano de cua encarna, com cap altre instrument, la sacralització d'una determinada música considerada culta i difícil, i també la inaccessibilitat a la pràctica musical. Per això, els pianos es posen en espais públics, a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

 

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut