Jörg Widmann.
Jörg Widmann.

Catalunya Música retransmet el concert de Jörg Widmann i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio NDR

Dijous, 22 de novembre, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Grand Studio de la Ràdio NDR per oferir en directe el concert del clarinetista i compositor Jörg Widmann i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio NDR dirigida per Andrew Manze, que interpretaran obres del mateix Widmann, Wolfgang Amadeus Mozart i Ludwig van Beethoven.

Els comentaris de la retransmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Olga Cardús.

Jörg Widmann és un dels clarinetistes més admirats i respectats avui. A més del seu talent extraordinari com a solista, també està recollint grans triomfs com a compositor i director d'orquestra. En aquest concert mostrarà les seves facetes de solista i de compositor, perquè per començar, amb l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio NDR interpretarà la seva obra "Con brio". La va compondre l'any 2008 per encàrrec del director d'orquestra letó Mariss Jansons que la va estrenar aquell mateix any al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, de la qual és el titular des de l'any 2003. Com li va suggerir Jansons, per compondre l'obra "Con brio", Widmann va prendre com a referència les característiques musicals de la Setena i la Vuitena simfonies de Beethoven i també diversos moviments ràpids d'obres del compositor de Bonn.

A continuació, Jörg Widmann interpretarà el Concert per clarinet i orquestra KV 622 de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les peces més perfectes de totes les que existeixen per a l'instrument. Data de l'octubre del 1791 i Mozart la va dedicar al seu amic el virtuós clarinetista Anton Stadler, que a més era germà de lògia maçònica.

Tancarà la vetllada la Simfonia n. 7 op. 92, la més rítmica de totes les que va compondre Ludwig van Beethoven. Es va estrenar el 1813 i la va dedicar al comte Moritz von Fries.

La retransmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut