Catalunya Música presentarà dilluns els actes de commemoració del seu 30è aniversari

El dilluns 7 de novembre es donaran a conèixer els detalls de l'aniversari, que arrenca amb un concert aquell mateix dia des del Recinte Modernista de Sant Pau, amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa", i Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio.

Catalunya Música fa 30 anys aquesta temporada, el 10 de maig. Per celebrar-ho, l'emissora clàssica de Catalunya Ràdio, amb la col·laboració de la de l'Obra Social "la Caixa", organitza una sèrie d'esdeveniments i continguts especials, que arrenquen el dilluns 7 de novembre, amb el primer concert commemoratiu. Per explicar-ne tots els detalls, dilluns al migdia, a CaixaForum Barcelona, tindrà lloc la presentació dels actes d'aniversari de la mà de Saül Gordillo, director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, i Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa".

Tot seguit es farà un col·loqui sobre el paper de present i futur de Catalunya Música amb Oleguer Sarsanedas, director del projecte i responsable de la posada en marxa de Catalunya Música el 1987, i Jesús Rodríguez Picó, primer director de Catalunya Música, acompanyats de personalitats d'entitats i institucions que col·laboren en aquest aniversari: la Fundació Victòria dels Àngels, el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu, L'Auditori, l'Orquestra Simfònica del Vallès, el Festival de Música Antiga dels Pirineus, Warner Classics, o la Capella de Ministrers.

L'acte el presentarà Àlex Robles, coordinador de Catalunya Música, i comptarà amb la participació de Joan Vives, músic creador de les sintonies de Catalunya Ràdio i Catalunya Música, que farà una actuació al piano per recordar aquestes melodies.

A la tarda, es farà una emissió oberta al públic del programa "Assaig general" i la transmissió en directe d'un concert del Festival LIFE Victoria Barcelona 2016, com a primers actes de celebració del 30è Aniversari de Catalunya Música, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". El concert comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya;  Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa", i Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio.

"Assaig general", en directe des del recinte modernista de Sant Pau, a les 18.00

El programa "Assaig general", que condueixen Maria Montes i Albert Torrens, es farà a la Sala Pau Gil del Pavelló de Sant Genís del Recinte Modernista de Sant Pau amb l'assistència del públic convidat. El programa començarà a les sis de la tarda i oferirà, com de costum, entrevistes relacionades amb l'actualitat del món de la música de casa nostra i actuacions musicals. Entre altres, passaran pel programa Helena Mora, presidenta de la Fundació Victòria del Àngels; Núria Oller, responsable de música de la Fundació Bancària "la Caixa"; Josep Vila i Casañas, director i compositor; la soprano Carmen Solís, i el pianista Rubén Fernández Aguirre. Durant el programa hi haurà l'actuació en directe del guitarrista Enrike Solinís.

"Concert d'obertura dels 30 anys de Catalunya Música", dins del Festival LIFE Victoria 2016 de la Fundació Victòria dels Àngels, a les 20.00, al Pavelló Sant Rafael del Recinte Modernista de Sant Pau

El Pavelló de Sant Rafael, al mateix Recinte Modernista de Sant de Sant Pau, acollirà, a partir de les vuit del vespre, el segon concert del festival LIFE Victoria Barcelona 2016. Aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música amb comentaris d'Ester Pinart. Començarà amb l'actuació de dues joves intèrprets: la soprano Ulrike Haller i la pianista Irune Liberal. Les dues formen part del programa d'ajut al nou talent New Generation Program que el Festival LIFE Victoria va posar en marxa des de la primera edició. Les dues oferiran un programa en homenatge a Victòria dels Àngels.

Després, la soprano extremenya Carmen Solís i el pianista Rubén Fernández Aguirre faran una aproximació al poeta Federico García Lorca, en el vuitantè aniversari de la seva mort, a través de les cançons que els compositors Xavier Montsalvatge, Manuel García Morante i Miguel Ortega van escriure a partir dels seus poemes. El programa del concert es completarà amb un cicle de cançons de Giuseppe Verdi, un autor de primera fila, les cançons del qual s'han divulgat molt poc. La transmissió del concert també es podrà seguir a través de streaming de vídeo al portal web de Catalunya Música i al mateix Pavelló de Sant Genís.

Dilluns 7 de novembre del 2016:

Presentació actes 30è aniversari Catalunya Música

12.00 hores. Aula 1 de CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)

Concert d'obertura dels 30 anys de Catalunya Música, dins del Festival LIFE Victoria 2016 de la Fundació Victòria dels Àngels

20.00 hores, Pavelló Sant Rafael del Recinte Modernista de Sant Pau (c. Sant Antoni Maria Claret, 167)

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut