Catalunya Música participa per primer cop en el Dia especial de la música de Setmana Santa de la UER

Catalunya Música juntament amb 9 emissores de ràdio d'arreu del món ofereixen i transmeten concerts en aquesta jornada que podrà ser seguida per 1,7 milions d'oients
El diumenge 17 d'abril Catalunya Música participarà per primera vegada en el Dia especial de la música de Setmana Santa de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) aportant un concert de l'Escolania de Montserrat i transmetent en directe i en diferit els concerts d'aquesta jornada on hi participen deu de les emissores membres de la UER. Aquest Dia especial de la música de Setmana Santa tindrà una audiència potencial d'1,7 milions d'oients de tot el planeta.

El Dia especial de la música de Setmana Santa de la UER és una jornada de ràdio monogràfica elaborada a partir de concerts de música sacra aportats per les emissores membres de la UER. Les deu emissores de ràdio de la UER que enguany hi aporten concerts són: Catalunya Música, la Ràdio Vaticana, la Radiotelevisió Australiana, la Ràdio Romanesa, la Ràdio de Letònia, la Radiotelevisió Flamenca, la Ràdio del Centre d'Alemanya, la BBC, la Ràdio Pública dels Països Baixos i la Ràdio Sueca.

El concert que Catalunya Música aporta en aquesta jornada especial de la UER és un concert de l'Escolania de Montserrat, que inclou l'estrena de l'obra El davallament de la creu, del compositor català Bernat Vivancos, director de l'Escolania, i que ha estat escrita expressament per a l'ocasió. A més, el diumenge 17 d'abril, des de tres quarts de deu del matí fins les dotze de la nit, Catalunya Música, transmetrà en directe i en diferit tots els concerts del Dia Especial de la música de Setmana Santa de la UER.

El concert de l'Escolania de Montserrat es podrà sentir el diumenge a partir de la una del migdia.

Entre les obres més destacades que es podran sentir en aquest Dia especial de la música de Setmana Santa hi ha la Passió segons Sant Joan, BWV 245, de Johann Sebastian Bach, la Passió Segons Sant Mateu, TWV 5:15, de Georg Philipp Telemann, Les set darreres paraules de Crist a la creu, de Franz Joseph Haydn i els Responsoris de tenebres, de James McMillan.

catmusica.cat

catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS