El Metropolitan  de Nova York
El Metropolitan de Nova York
Dissabte a les 19.00

Catalunya Música oferirà en directe l'òpera "Rigoletto" de Giuseppe Verdi des del Metropolitan de Nova York

Demà, 4 de febrer, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, amb les veus principals d'Olga Peretiatko, Stephen Costello i Željko Lučić, entre d'altres; amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, i la direcció de Pier Giorgio Morandi. Aquesta és una de les òperes de la temporada del Metropolitan de Nova York 2016-2017. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

L'exitosa producció de l'òpera "Rigoletto", de Verdi, del director d'escena nord-americà Michael Mayer, torna al Metropolitan de Nova York després de la seva estrena l'any 2013. Mayer situa l'acció a la fastuosa ciutat de Las Vegas, l'any 1960. Una ciutat i una època amb sorprenents paral·lelismes amb el món decadent de la seva concepció original, el s. XVI. Aquest "Rat Pack Rigoletto", com el van qualificar quan es va estrenar –fent referència a aquell grup d'actors i músics nord-americans format a l'entorn del cantant Frank Sinatra que actuaven junts en pel·lícules, concerts i espectacles, entre la dècada dels 50 i els 60– és una producció espectacular. Així, el jove tenor nord-americà Stephen Costello interpretarà com un "playboy" el paper del faldiller duc de Màntua; la soprano russa Olga Peretiatko serà la innocent Gilda, i el baríton serbi Željko Lučić tornarà a interpretar el tràgic paper del turmentat protagonista, Rigoletto. L'encarregat de la direcció musical serà l'italià Pier Giorgio Morandi, que enguany debuta al Met amb aquesta producció.

"Rigoletto" és un melodrama en tres actes, sobre llibret de Francesco Maria Piave, basat en el drama històric "Le roi s'amuse", de Victor Hugo, i es va estrenar al Teatre La Fenice de Venècia l'11 de març del 1851. És la primera de les tres òperes de l'anomenada "trilogia popular" de Giuseppe Verdi, on, a diferència de les obres anteriors, el compositor italià va fer protagonistes tres personatges vulgars i en va ressaltar les característiques grotesques i els defectes.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant set dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut