Catalunya Música oferirà dissabte, en directe, l'òpera "Elektra" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 30 d'abril, a les set del vespre.

El dissabte 30 d'abril, a les set del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe des del Met "Elektra", de Richard Strauss, en les esplèndides veus, en els papers principals, de Nina Stemme, Adrianne Pieczonka i Waltraud Meier amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, sota la direcció d'Esa-Pekka Salonen. L'òpera forma part de la temporada 2015-2016 del teatre líric nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.
"Elektra", de Richard Strauss, és una òpera en un acte, escrita sobre un llibret d'Hugo von Hofmannsthal, que està basat en la tragèdia homònima de Sòfocles.
L'argument de l'òpera és aquest: Electra viu presonera al palau dels Atrides, amb un únic objectiu: venjar la mort del seu pare, Agamèmnon, que en el seu retorn victoriós de la guerra de Troia, va ser assassinat per la seva mateixa esposa i mare d'Electra, Clitemnestra, i per l'amant d'aquesta, Egist, per apoderar-se del tron de Micenes. Vestida amb parracs i embriagada d'odi, Electra vaga pel palau esperant de manera obsessiva l'arribada del seu germà Orestes, que ha d'acomplir l'acte exterminador i tot i que intenta inútilment obtenir la complicitat i l'ajuda de la seva germana Crisotemis, aquesta només vol oblidar tot el que ha passat. En una colpidora escena, Electra s'encara amb la seva mare, envellida i patètica, que intenta despertar la pietat de la filla rebel confiant-li les espantoses nits d'insomni i les inútils ofrenes als déus que ha fet. La notícia de la mort d'Orestes resulta falsa, el germà acaba tornant i, després d'un commovedor retrobament amb Electra, finalment compleix el seu destí fatal, matant la seva mare i el seu amant Egist. Aleshores Electra, dominada per una emoció incontenible, es lliura a una dansa ritual de celebració i de sobte cau morta.
El proper 30 d'abril, al Metropolitan de Nova York, les extraordinàries cantants Nina Stemme, Adrianne Pieczonka i Waltraud Meier, en els papers principals, donaran vida a aquesta tragèdia amb música del compositor alemany Richard Strauss.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant set dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut