Ermonela Jaho
Ermonela Jaho

Catalunya Música oferirà, dimecres, l'òpera "Otello" des del Gran Teatre del Liceu

El dimecres 3 de febrer, a les 8 del vespre.

El dimecres 3 de febrer, a les 8 del vespre, Catalunya Música oferirà l'òpera "Otello" de Giuseppe Verdi, interpretada al Liceu el 26 de gener passat, amb les veus de Marc Heller, Ermonela Jaho i Marco Vratogna, entre d'altres, el Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Philippe Auguin i amb la direcció escènica d'Andreas Kriegenburg. És la primera de les òperes de la temporada 2015-2016 del Gran Teatre del Liceu que commemora els 400 anys de la mort de William Shakespeare. Els comentaris els farà Xavier Chavarria.

El Gran Teatre del Liceu dóna el tret de sortida a l'Any Shakespeare representant  l'"Otello" de Giuseppe Verdi, òpera en quatre actes amb llibret d'Arrigo Boito basat en la tragèdia homònima del cèlebre dramaturg, poeta i actor anglès de qui es commemora el 400 aniversari de la seva mort. El tenor Marc Heller encarna el gelós protagonista, la soprano Ermonela Jaho canta el rol de Desdemona, esposa d'Otello, i el baríton Marco Vratogna donarà vida a Iago. La direcció musical corre a càrrec de Philippe Auguin i la direcció escènica d'Andreas Kriegenburg  que ha ideat  una posada en escena realista que s'ubica en un camp de refugiats on es desenvolupa la tràgica història d'amor i enganys entre els protagonistes.  En aquesta ocasió, el Cor del Gran Teatre del Liceu compta amb el suport del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i el seu director Josep Vila i Jover al capdavant, que reforcen l'energia d'aquesta producció amb una escenografia majestuosa amb unes dimensions de 20 metres d'amplada i 8 d'alçada.

Estrenada el 1887 al Teatre La Scala de Milà, l'"Otello" de Verdi feia 10 anys que no es representava al Liceu, on s'ha vist més de 150 vegades. 

Aquesta transmissió en diferit estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio

 

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut