Catalunya Música oferirà dijous, en directe, el concert de Patricia Petibon i l'Orquestra Nacional de França des de París

El dijous 17 de novembre, a les 20 h.

Catalunya Música transmetrà en directe des de l'Auditori de Ràdio França el concert de la soprano Patricia Petibon, el Cor de Ràdio França i l'Orquestra Nacional de França dirigida per Bernard Haitink, que interpretaran el "Gloria" FP 177 de Francis Poulenc i el poema coreogràfic "Dafnis i Cloe" de Maurice Ravel. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Nacional de França. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa",  els farà Xavier Chavarria.

L'aclamada soprano francesa Patricia Petibon és una de les estrelles convidades aquesta temporada per l'Orquestra Nacional de França i el 17 de novembre interpretarà una de les seves especialitats, el "Gloria" per a soprano, cor i orquestra FP 177 de Francis Poulenc, que va enregistrar al seu àlbum "Stabat Mater" editat pel segell Deutsche Grammophon l'any 2013, juntament amb altres obres sacres del compositor. El "Gloria" és l'avantpenúltima obra sacra de Poulenc i la va escriure per encàrrec de Sergei Koussevitzki. Es va estrenar el 20 de gener del 1961 a Boston amb un èxit extraordinari. En aquest concert també s'interpretarà el poema coreogràfic "Dafnis i Cloe" de Maurice Ravel. Està basat en una romança de la Grècia clàssica que parla de l'amor entre dos pastors, el va coreografiar Sergei Diaghilev i va ser ell qui va encarregar la partitura a Ravel. El compositor va començar a treballar-hi el 1909, i l'estrena va ser a París el 8 de juny del 1912.

Escrit per a gran orquestra i un cor a boca closa, dura gairebé una hora: és l'obra més llarga de Maurice Ravel, i també una de les seves composicions més apassionades, i per molts està considerada una de les seves millors partitures.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut