Acadèmia de Música Antiga de Berlín
Acadèmia de Música Antiga de Berlín

Catalunya Música oferirà dijous, en directe, el concert de l'Acadèmia de Música Antiga de Berlín des de L'Auditori

El dijous 19 de maig, a dos quarts de nou del vespre.

El dijous 19 de maig, a dos quarts de nou del vespre, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de l'Acadèmia de Música Antiga de Berlín amb instruments originals que interpretarà els Concerts de Brandenburg núm. 2, 4 i 5 i les Suites per a orquestra núm. 1 i 3 de Johann Sebastian Bach. Aquest concert forma part de la temporada de Música Antiga de L'Auditori 2015-2016. Gràcies als intercanvis que Catalunya Música té amb la Unió Europea de Radiodifusió, aquest concert també serà emès per la Ràdiotelevisió Croata, la Ràdio Nacional d'Espanya, la Ràdio Romanesa, la  Ràdio de Letònia, la Ràdio de Finlàndia, la Ràdio Austríaca, la Ràdio Nacional Búlgara, la Radiotelevisió de Lituània i la Ràdio de Saarland (Saarbrücken, Alemanya). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

L'Auditori de Barcelona convida els melòmans a sentir la integral dels Concerts de Brandenburg i de Suites per a orquestra de Johann Sebastian Bach en dues temporades, i aquest any ha convidat una de les millors formacions amb instruments d'època i amb criteris històrics per començar aquesta integral: l'Acadèmia de Música Antiga de Berlín, fundada a la capital alemanya l'any 1982, que avui dia continua mantenint intacte el seu prestigi i ho demostra el fet que ha venut més d'un milió de discos, habitualment ofereix una mitjana de 100 concerts, actua amb regularitat als centres musicals més importants d'Europa i ha fet gires per Àsia, Amèrica del Nord i Llatinoamèrica. A més, des de fa més de 25 anys, l'associació amb el contratenor i director belga René Jacobs ha donat com a fruit moltes produccions amb èxit d'òperes i oratoris, i hi hem d'afegir que també ha treballat amb els directors Marcus Creed, Daniel Reuss, Peter Dijkstra i Hans-Christoph Rademann.

Per començar aquesta integral a L'Auditori dedicada a la música orquestral de Bach, el 19 de maig, l'Acadèmia de Música Antiga de Berlín interpretarà  tres dels sis Concerts de Brandenburg que Johann Sebastian Bach va compondre el 1721 per encàrrec del marcgravi Christian Ludwig de Brandenburg i també dues de les quatre suites per a orquestra del compositor alemany.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut