Catalunya Música ofereix un dels concerts de l'Orquestra Hallé des de Manchester

El concert d'aquest dijous al vespre és el de la mezzosoprano Alice Coote, el tenor Lars Cleveman i l'Orquestra Hallé, amb obres de Mozart i Mahler.
El dijous 10 de maig, a dos quarts de nou del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe el concert de la mezzosoprano Alice Coote, el tenor Lars Cleveman i l'Orquestra Hallé, dirigits per Mark Elder, des del Bridgewater Hallé de Manchester, amb obres de Mozart i Mahler. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

El cicle de cançons El cant de la terra per a contralt, tenor i orquestra és una de les obres més destacades del repertori mahlerià. Escrit entre els anys 1908 i 1909 i estructurada en sis moviments, es basa en la versió alemanya d'un conjunt d'antics poemes xinesos compilats per Hans Bethge (1876-1946) en l'obra La flauta xinesa. Tot i que Mahler el va escriure després de la Vuitena simfonia, El cant de la terra no va ser catalogat com la seva novena obra simfònica a causa del temor del compositor a escriure una novena simfonia, l'última composta per Beethoven, Schubert o Bruckner. En aquesta ocasió el sentirem interpretat per la mezzosoprano anglesa Alice Coote i el tenor suec Lars Cleveman, acompanyats per l'Orquestra Hallé de Manchester. Coote és coneguda per la seva doble faceta interpretativa que li permet abordar tant repertori operístic com per a veu solista. Cleveman ha interpretat el paper de protagonista en diverses òperes, com ara Otello, Parsifal, Don Carlos o Els contes de Hoffmann. A més d'El cant de la terra, en aquest concert també podrem sentir la Simfonia núm. 40 en sol menor KV 550 de Wolfgang Amadeus Mozart, la penúltima composta pel geni de Salzburg, dotada d'un profund sentiment tràgic i ple de dolor.

catmusica.cat
catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS