Ailyn Pérez
Ailyn Pérez

Catalunya Música ofereix "Thaïs", de Jules Massenet, des del Metropolitan de Nova York

Demà, 20 de gener, a les 19.00 h, Catalunya Música oferirà l'òpera "Thaïs", de Jules Massenet, amb les veus d'Ailyn Pérez, Gerald Finley i Jean-François Borras,  entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, i amb la direcció musical d'Emmanuel Villaume i la producció de John Cox. És una de les òperes de la temporada del Metropolitan de Nova York 2017-2018.

Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Durant el mes de novembre, el Metropolitan de Nova York va acollir les representacions de "Thaïs", de Jules Massenet. El dissabte 20 de gener, a les set del vespre, el teatre ofereix la transmissió en diferit d'aquesta òpera a les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió, entre les quals hi ha Catalunya Música.

La soprano nord-americana Ailyn Pérez va interpretar per primera vegada al Met el paper de la cortesana protagonista de l'òpera, i el baríton canadenc Gerald Finley va donar vida al monjo Athanaël, mentre que el tenor francès Jean-François Borras va interpretar el rol de Nicias, i el baix-baríton nord-americà David Pittsinger el paper de Palémon. La direcció musical va anar a càrrec del director francès Emmanuel Villaume i es va poder veure la producció escènica de John Cox que feia gairebé una dècada que no es representava al Met.

"Thaïs" és una "comédie lyrique" en tres actes, llibret de Louis Gallet i basada en la novel·la homònima d'Anatole France (1890), i sovint recordada per un dels seus moments àlgids, la "Meditació de Thaïs", un cèlebre entreacte destinat al violí i que s'interpreta en un canvi d'escena en l'acte segon, quan la jove Thaïs medita la seva conversió al cristianisme, i que ha estat interpretat en nombroses ocasions com a obra independent.

"Thaïs" es va estrenar a l'Opéra de París l'any 1894. L'òpera s'ambienta a Egipte. El monjo Athanaël vol convertir la cortesana Thaïs al cristianisme. Ella prova de seduir-lo, però ell es manté ferm fins que aconsegueix la conversió. Després de deixar-la en un monestir, s'adona que se n'ha enamorat. Passat un temps, Athanaël somia amb Thaïs moribunda. Es desperta i corre al monestir, on la troba a punt de morir. Thaïs li agraeix la seva conversió, Athanaël li confessa el seu amor, però ella no l'escolta i mor en un profund èxtasi.

Aquesta transmissió en diferit estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut