Catalunya Música ofereix la transmissió del concert del 10è aniversari de l'ESMUC

El concert s'oferirà divendres al vespre des de l'Auditori de Barcelona, amb les actuacions de la Big Band i l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC.

El divendres 17 de juny, a les nou del vespre, Catalunya Música transmetrà el concert del 10è aniversari de l'Escola Superior de Música de Catalunya, des de L'Auditori de Barcelona, amb les actuacions de la Big Band i l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC. Interpretaran Iberia, de Lluís Vidal, i composicions inèdites de Joan Sanmartí, Eladio Reinon i Tim Garland, escrites especialment per a l'ocasió. La direcció anirà a càrrec de Vidal, Reinon i Garland. Els comentaris de la transmissió els farà Pilar Subirà.

El concert de l'Orquestra Simfònica i la Big Band de l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb més de 100 músics dalt de l'escenari, tancarà la celebració dels 10 anys de l'ESMUC. En aquesta actuació conjunta s'interpretarà, per primera vegada a Catalunya, l'obra Iberia de Lluís Vidal escrita per a orquestra simfònica, dos pianos solistes, contrabaix, bateria i dos percussionistes, a més d'acompanyament flamenc i cantaora. Aquesta obra està inspirada en tres de les peces de la Suite Iberia d'Isaac Albéniz: Rondeña, El Puerto i El Albaicín.

La segona part del concert està formada per tres estrenes absolutes. Eladio Reinon presentarà i dirigirà una obra escrita per a big band titulada Gond Wana. A continuació, es podrà sentir He venido de muy lejos, escrita per a orquestra simfònica de Joan Sanmartí. Per acabar, l'Orquestra Simfònica i la Big Band de l'ESMUC interpretaran Music for The Present Tense del saxofonista i compositor Tim Garland, un encàrrec conjunt de l'ESMUC i el Royal Northern College of Music, de Manchester.

Aquesta actuació comprèn un repertori molt divers com a mostra de l'ampli ventall d'estudis que ofereix l'ESMUC.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut