Catalunya Música ofereix la transmissió del concert de l'OBC, amb la Cinquena Simfonia de Beethoven

L'emissora Catalunya Música transmetrà en directe aquest diumenge el concert que ofereix l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, a l'Auditori de Barcelona. Interpretarà, entre d'altres, la Cinquena Simfonia de Beethoven

Aquest diumenge, 15 de febrer, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió en directe del concert del violista Roberto Díaz i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, dirigits per James Judd. Interpretaran la Simfonia n. 49, La Passió, de Franz Joseph Haydn, el Concert per a viola i orquestra de Christoph Penderecki, i la Simfonia n. 5 op. 67, de Ludwig van Beethoven. Els comentaris de la transmissió els faran Joan Vives i Lluís Gàsser.
El concert d'aquest cap de setmana comença amb una de les simfonies més expressives de Franz Joseph Haydn, la n. 49, per donar pas al Concert per a viola i orquestra de Christoph Penderecki, que interpretarà Roberto Díaz, (antic membre de la prestigiosa Orquestra de Filadèlfia), que just ha tocat aquest mateix concert fa pocs mesos al Carnegie Hall de Nova York.
El concert s'acabarà amb una de les grans obres mestres de tots els temps, la Simfonia n. 5, de Ludwig van Beethoven. Malgrat la seva concisió (és una de les més curtes del compositor alemany), va tenir una gestació llarga que es va estendre durant 4 anys, entre el 1804 i el 1808. El característic tema incial de quatre notes és el que ha fet famosa la simfonia. Un tema que es diu que el mateix Beethoven explicava que era el destí trucant a la porta. Aquesta trucada del destí és la cèl·lula a partir de la qual es desenvolupa tota l'obra, i es fa omnipresent a través de la partitura fins a desembocar en una noble marxa triomfal amb què conclou la composició.
Quan es va estrenar la Cinquena simfonia, a Viena, el 22 de desembre del 1808, Beethoven ja se li havia manifestat la sordesa que el va afectar durant la segona part de la seva vida.

Anar al contingut