Catalunya Música ofereix la transmissió de l'òpera "Manon" des del Gran Teatre del Liceu

Catalunya Música transmetrà demà dissabte l'òpera "Manon", de Jules Massenet, des del Liceu. La transmissió començarà cinc minuts abans de dos quarts de nou del vespre. Els comentaris els faran Jaume Radigales i el crític musical Pau Nadal.
Víctor Pablo Pérez dirigirà el Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu. L’òpera la interpretaran, entre d’altres, les veus de la soprano Natalie Desssay, el tenor Rolando Villazón i el baix Samuel Ramey.
“Manon” és l’òpera més coneguda i estimada de Jules Massenet, un veritable paradigma de l’òpera francesa. Es basa en “L’histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut” de l’abbé Prévost i és una de les més fidels a l’original entre les del mateix tema.
Es tracta de la història de dos adolescents (una atractiva jove destinada a un convent i un noble de províncies que se n’enamora bojament) que fugen a París, on la crua realitat posa al descobert els seus veritables caràcters. Manon és una dona ambiciosa que aspira per damunt de tot al luxe i a la comoditat, i que fins i tot arriba a la traïció i la prostitució. Des Grieux, en canvi, és ingenu i feble, un home que cau en el joc dels tafurs i la violència. El que en la novel•la és la deportació a Louisiana de Manon, on mor en braços del seu amant penedit, aquí es limita a l’intent del noble d’alliberar la noia al moll de l’Havre, on ella expira de fatiga.